top of page

Isbading : En frisk dykk inn i helsefordelene av kuldebading.


 

Velkommen til Yogart.no, hvor vi ikke bare omfavner velvære gjennom yoga, men også utforsker andre spennende veier til optimal helse. I dag skal vi ta en iskald reise inn i fenomenet isbading og de utrolige helsefordelene det bringer.


Isbading: Mer enn Bare Kulde:

Isbading, eller kuldebading, har eksistert i kulturer over hele verden i tusenvis av år. Det går langt utover det å være en modig dykk i kaldt vann – det er en eldgammel praksis som gir utallige helsefordeler, både fysisk og mentalt.


1. Forbedret Sirkulasjon og Immunsystem:

Isbading stimulerer blodsirkulasjonen ved å utvide blodårene, som deretter trekker seg sammen når du varmes opp igjen. Dette øker oksygen- og næringsstofftilførselen til kroppens vev og kan styrke immunsystemet over tid.


2. Redusert Muskel- og Leddsmerte:

Det kalde vannet kan bidra til å redusere betennelse og lindre muskel- og leddsmerter. Isbading er derfor populært blant idrettsutøvere for restitusjon og skadeforebygging.


3. Økt Mental Styrke og Fokus:

Å utsatte seg for kaldt vann krever mot og mental styrke. Regelmessig isbading har vist seg å forbedre mental klarhet, redusere stressnivåer og øke fokus.4. Forbedret Søvnkvalitet:

Kuldeeksponering kan regulere søvnhormonet melatonin og bidra til bedre søvnkvalitet. Mange isbadere rapporterer om dypere og mer forfriskende søvn.


5. Endorfinrush og Velvære:

Når kroppen utsettes for kulde, utløses endorfiner – kroppens naturlige smertestillende stoffer. Dette gir en følelse av velvære og glede etter isbadet.
 Slik Kommer Du i Gang med Isbading:


  • Start Gradvis: Begynn med kaldt dusjvann, og gradvis senk temperaturen over tid.

  • Velg Riktig Sted: Velg en trygg og egnet lokalitet for isbading, gjerne der vannet er rent og klart.

  • Respirasjonsteknikker: Fokuser på dype pusteøvelser for å hjelpe kroppen å tilpasse seg kulden.

  • Hydrering: Drikk rikelig med vann før og etter isbadet for å opprettholde hydrering.Isbading er ikke bare en frisk og revitaliserende praksis; det er en invitasjon til å utfordre kropp og sinn. Utforsk denne gamle tradisjonen og opplev fordelene selv. Husk alltid å lytte til kroppen din og start gradvis. Gå mot kulden, og du kan oppdage et hav av helsefordeler som venter på deg.

Yogart lanserer Frost Flow, en Yogatime som forbereder kropp og sinn, etterfulgt av forfriskende isbading på Kadettangen i Sandvika. Selve yoga timen er like ved Pust sin flytebrygge badstue, så dersom du ønsker å ta badstue parallelt med isbadingen så er det mulig ved å booke en enkelttime hos Pust.no . Trykk her for å se vår neste time, for å lese mere om Frost Flow og for å booke din plass.Namaste!

Teamet hos Yogart.no

18 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page